Waarom G82 Communicatie?

Gepubliceerd op 11 februari 2022 om 11:26

“Waarom zou ik G82 Communicatie inhuren of ermee samenwerken?” Om deze vraag voor je te kunnen beantwoorden, moet ik een stapje terug. Terug naar waarom ik dit idee kreeg en waarom ik met G82 Communicatie ben begonnen...

 

In 2011 maakte ik (zover) mijn laatste ondernemersstudie af. Ooit koos ik hiervoor, omdat ik nou eenmaal de moeilijkste weg kies. Niet doordat ik altijd weer slechte keuzes maak, maar doordat ik altijd weer een uitdaging wil hebben. ‘Ondernemen’, dat leek mij zeker wel een uitdaging!

 

Dat bleek het ook te zijn, want vervolgens heb ik er 10 jaar over gedaan om ermee te starten. Het was serieus enger dan ik jaren geleden dacht.

 

Uiteindelijk, in 2021 hakte ik de knoop door en wist ik zeker dat ik dit moest doen. Ik wilde enerzijds maatschappelijk betrokken zijn in mijn werk en ik wilde ook ondernemers helpen op het gebied van marketing en communicatie. 

 

Bij voorkeur allemaal verschillende ondernemers. De vaak zogenoemde ‘vakidioten’, die knettergoed zijn in hun vak.

Die hun ziel en zaligheid stoppen in hun vak en bedrijf, maar het niet naar buiten krijgen. Die het niet aan mensen kunnen laten zien, omdat communicatie simpelweg niet hun vakgebied is.

 

Ja, die mensen wilde ik helpen, want die mensen vind ik nou eenmaal heel aardig. Ik heb respect voor ze, ik vind datgene wat ze doen leuk en ja, ik vind ze meestal gewoon aardig… Dat is toch best een belangrijk aspect.

 

Op 1 januari 2022 is het voor mij dan echt zo ver: mijn werkweek is opgedeeld in twee delen, die beide ervoor zorgen dat ik op zondag zin heb in maandag. Nog zo’n best belangrijk aspect.

 

Eén helft van de week ben ik programma coördinator bij een bibliotheek, waar ik met een heel leuk team programma Basisvaardigheden vormgeef. Aangezien het een wens was om maatschappelijk betrokken te zijn bij een organisatie waar ik volledig achtersta, kan ik dit ook wel een droombaan noemen, waar ik heel blij mee ben.

 

Tweede helft van de week ben ik tegenwoordig dus werkzaam als zelfstandige. Een freelancer. Of de momenteel meest trendy benaming: zzp’er. Maar ik ben gewoon communicatiehulp. Ik werk alleen, maar indien nodig met steun en advies van mijn netwerk. Laagdrempelig en transparant, met de bedoeling om andere ondernemers te helpen op het vakgebied waar ik werkelijk dol op ben; communicatie.

 

Waarom zou je mij inhuren of met mij samenwerken? Het blijft een moeilijke vraag, die ik in de toekomst waarschijnlijk wat makkelijker zal kunnen beantwoorden. Voor nu kun je het zo zien: als ik ‘ja’ zeg op jouw opdracht, dan weet je in ieder geval zeker dat ik het met veel liefde en toewijding zal doen en natuurlijk ook dat ik je heel aardig vind. Dat ook…

#communicatie #samenwerken #ondernemer #freelance #zzp #content #socialmedia


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.